Hogy mitől olyan a népszerű a macaron, arról sokan sokfélét mondtak már, van, aki utálja, van, aki imádja. Egy dolog tény: nagyon nehéz elkészíteni, így tisztelet azoknak, akik meg tudják csinálni, én ettől függetlenül soha nem fogom megszeretni, és megérteni sem fogom a népszerűségét. De azoknak, akik imádják, itt van újra a mennyország, Budapesten március 20-án pénteken ugyanis újra Macaron Nap lesz, ez már a 4. a sorban. Az Akváriumban lehet kóstolni, vásárolni, és lesz idén sós macaron is.
Párizsban 2010-ben ünnepelték először a Macaron Napot (Jour du Macaron), New York egy évvel később 2011-ben csatlakozott az ünnephez. Jellemzően ilyenkor a legjobb – macaront árusító cukrászdák – amellett, hogy bemutatják legfinomabb macaronjaikat a nagyközönségnek, jótékony ügyet is támogatnak ezzel. Budapesten 2012-ben volt az első Macaron Nap, amely az első macaron rajongói hullámot elindította Magyarországon, berobbantotta és elterjesztette a gyönyörű és finom színes sütit.
A belépő elővételben 1.900 Ft, a helyszínen még húzósabb összeg, 2.400 Ft lesz. Hogy ezért az összegért jár-e már kóstoló is, vagy ez csakis a belépésre jogosít, az nem derül ki a rendezvény oldaláról, így valószínűleg csak belépésre jogosít. A macaront olyan kiállítók jegyzik az idei Macaron Napon, mint a Sugar Shop, a Desszert Neked, a Four Seasons Gresham, de ott lesz a rendezvényen a Vanilin Cukrászda, a Bolka Bonbon, a Cake Shop, a Zila Kávéház, a Felföldi Cukrászda és a szombathelyi a Mészáros Cukrászda.