Hozzávalók:
Először csináljuk meg a piskótát, ami majdnem ugyanúgy készül, mint a hagyományos piskóta, csak a liszt egy részét darált dióval helyettesítjük, és rakunk bele áfonyát és egész diót is.
Válasszuk szét a tojásokat fehérjére és sárgájára, a fehérjét verjük kemény habbá, és tegyük félre. Ezután verjük fel a sárgáját is az 5 kanál cukorral, és kanalazzuk bele a felvert fehérjébe. Ezután jöhet a két evőkanál liszt, a sütőpor és a három evőkanál darált dió, ezeket nagyon óvatosan forgassuk bele a felvert fehérjébe, úgy, hogy ne törjük össze a habot. És közben tegyünk bele egy marék aszalt áfonyát és egy marék egész diót is a piskótakrémbe.
Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsük át a piskótatésztát, és nagyjából 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt süssük meg.
Közben készítsük el a krémet, ez nagyon egyszerű, semmi más dolgunk mint, mint hogy a mascarponéhoz keverjük hozzá a 4 zacskó vaníliás cukrot (ha valaki édesebben szereti, mehet még bele sima cukor is), majd habverővel 1-2 perc alatt verjük fel. Kész is van.
Ha kész a piskóta, akkor a tetejére kenjük rá a felvert mascarponét, a tetejére szórjuk rá a maradék 1 marék aszalt áfonyát (mehet több is, ízlés kérdése), és végül öntsük rá a piros tortazselét, amit meg úgy készítünk el, ahogy a zacskójára rá van írva, az sem komplikált.
Hagyjuk megdermedni az egészet, 1-2 óra elég a hűtőben, és utána már tálalhatjuk is.