Gasztro-TV.hu

Recept: Áfonyás diós mascarpone torta

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 4 zacskó vaníliás cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál darált dió
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 marék egész dió
  • 2 marék aszalt áfonya
  • 1 doboz mascarpone (nagy doboz, 500 grammos)
  • 2 zacskó piros tortazselé por
Áfonyás diós mascarpone torta

Áfonyás diós mascarpone torta

Először csináljuk meg a piskótát, ami majdnem ugyanúgy készül, mint a hagyományos piskóta, csak a liszt egy részét darált dióval helyettesítjük, és rakunk bele áfonyát és egész diót is.

Válasszuk szét a tojásokat fehérjére és sárgájára, a fehérjét verjük kemény habbá, és tegyük félre. Ezután verjük fel a sárgáját is az 5 kanál cukorral, és kanalazzuk bele a felvert fehérjébe. Ezután jöhet a két evőkanál liszt, a sütőpor és a három evőkanál darált dió, ezeket nagyon óvatosan forgassuk bele a felvert fehérjébe, úgy, hogy ne törjük össze a habot. És közben tegyünk bele egy marék aszalt áfonyát és egy marék egész diót is a piskótakrémbe.

Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsük át a piskótatésztát, és nagyjából 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt süssük meg.

Közben készítsük el a krémet, ez nagyon egyszerű, semmi más dolgunk mint, mint hogy a mascarponéhoz keverjük hozzá a 4 zacskó vaníliás cukrot (ha valaki édesebben szereti, mehet még bele sima cukor is), majd habverővel 1-2 perc alatt verjük fel. Kész is van.

Ha kész a piskóta, akkor a tetejére kenjük rá a felvert mascarponét, a tetejére szórjuk rá a maradék 1 marék aszalt áfonyát (mehet több is, ízlés kérdése), és végül öntsük rá a piros tortazselét, amit meg úgy készítünk el, ahogy a zacskójára rá van írva, az sem komplikált.

Hagyjuk megdermedni az egészet, 1-2 óra elég a hűtőben, és utána már tálalhatjuk is.

Még több recept és videó a 

GASZTRO-TV.HU-N!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!